نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
کتاب

۱۰ نویسنده‌ی بزرگ زنده‌ی جهان که در تاریخ ماندگار می‌شوند  

منبع
برترين ها
بروزرسانی
۱۰ نویسنده‌ی بزرگ زنده‌ی جهان که در تاریخ ماندگار می‌شوند  

برترين ها/اگر اهل کتاب خواندن هستيد قطعا اين فهرست از بهترين نويسندگان زنده‌ي دنيا که سايت رنکر آن را منتشر کرده است برايتان جالب خواهد بود. در اين فهرست از ميان نويسندگان معاصر نام‌هايي را مي‌بينيد که براي هميشه جهان ادبيات را تغيير داده‌اند و کتاب‌هايي خلق کرده‌اند که در آينده به کلاسيک‌هايي جاوداني تبديل خواهند شد.

 انيسا رئوفي: اگر اهل کتاب خواندن هستيد قطعا اين فهرست از بهترين نويسندگان زنده‌ي دنيا که سايت رنکر آن را منتشر کرده است برايتان جالب خواهد بود. در اين فهرست از ميان نويسندگان معاصر نام‌هايي را مي‌بينيد که براي هميشه جهان ادبيات را تغيير داده‌اند و کتاب‌هايي خلق کرده‌اند که در آينده به کلاسيک‌هايي جاوداني تبديل خواهند شد.

ادبيات معمولا در تلاش است جهانِ در حال دگرگونيِ پيرامونش را از يک يا چند جنبه به تصوير بکشد. مهم است که ادبيات ما بتواند اول از همه زمانه‌اي را که در آن زندگي مي‌کنيم درک کند و دوم اينکه آن را براي نسل‌هاي بعد چنان ثبت و ضبط نمايد که هميشه باقي بماند.

برخي از نويسندگاني که در اين فهرست مي‌بينيد نه تنها در زمانه‌ي مدرني که ما در آن زيست مي‌کنيم، نويسندگاني مشهور و به‌نام هستند بلکه نويسندگان بزرگي در تاريخ ادبيات محسوب مي‌شوند. خيلي از کتاب‌هايي که آن‌ها نوشته‌اند تبديل به فيلم‌هاي پرفروشي در تاريخ سينما شده‌اند و برخي هم کلاسيک‌هاي ادبي دنياي مدرن محسوب مي‌شوند که بايد آن‌ها را خواند و به راستي تحسين کرد. اين نويسنده‌ها و آثارشان توسط نسل‌هاي پيش‌رو به ياد آورده مي‌شوند.

۱. استيون کينگ


استيون کينگ، ۷۲ ساله، متولد سپتامبر ۱۹۴۷، که به رمان‌هايش در ژانر وحشت شهرت دارد، نويسنده‌ي امريکايي است که تم‌هاي فانتزي، سوپر نچرال و رازآلودگي را مي‌توان در رمان‌هايش ديد. او در سال ۱۹۶۷ به صورت حرفه‌اي نوشتن داستان کوتاه را آغاز کرد و از طريق آن کسب درآمد مي‌کرد و بعد در سال ۱۹۷۴ اولين رمان خود به نام «کري» را منتشر کرد که رماني در ژانر وحشت بود.

کتاب‌هاي او بيش از ۳۵۰ ميليون نسخه فروش رفته و بسياري از آن‌ها در فيلم‌هاي سينمايي و مجموعه‌هاي تلويزيوني اقتباس شده است. او تا کنون ۶۱ رمان منتشر کرده و داستان‌هاي کوتاه بسياري نوشته است. از جمله ويژگي‌هاي کينگ مي‌توان به پرکاري و تندنويسي او اشاره کرد.

او گاهي در يک سال بيش از دو رمان و تعداد زيادي داستان کوتاه منتشر کرده است. در آثار او همچنان مي‌توان چند فيلم‌نامه و چند اثر غيرداستاني را يافت. او جوايز مختلف و معتبري دريافت کرده و از جمله مهمترين و آشناترين آثار او مي‌توان به رمان «درخشش» که استنلي کوبريک کارگردان فقيد سينما آن را اقتباس کرده اشاره کرد.

از اين نويسنده کتاب‌هاي زيادي به فارس ترجمه شده است:

راز ، درخشان، دل‌ها در آتلانتيس، طلسم، منطقه مرده ، رويا‌هاي سپيد، روياي بي‌انت‌ها، شکارچي رويا، هفت‌تيرکش، خواهران کوچک ايلوريا …


 
۲. هاروکي موراکامي

هاروکي موراکامي، ۷۰ ساله، متولد ژانويه ۱۳۴۹، نويسنده‌ي ژاپني که از همان سال‌هاي آغازين کار حرفه‌اي در خارج از ژاپن شناخته شد امروزه يکي از مشهورترين نويسندگان معاصر است. او در ۲۹ سالگي نوشتن را آغاز کرد و به گفته‌ي خودش پيش از آن يک کلوپ جز را اداره مي‌کرد و هيچ چيزي خلق نکرده بود. موراکامي در سال ۱۹۷۹ اولين رمان خود به نام «به آواز باد گوش بسپار» را نوشت.

تم داستان‌هاي او گاهي سورئاليستي و مفاهيمي از جمله تقديرگرايي، تنهايي و ازخودبيگانگي است او جوايز معتبر زيادي از جمله جايزه‌ي بهترين فانتزي جهان، جايزه‌ي داستان کوتاه فرانک اوکانر و جايزه‌ي فرانتس کافکا را دريافت کرده است. او خالق چهارده رمان و بيش از ۵۰ داستان کوتاه و چندين مقاله‌ي غيرداستاني است. از جمله مهمترين آثار موراکامي مي‌توان به کافکا در ساحل،شهر گربه‌ها، پين بال، نفرهفتم، سامساي عاشق، شکار گوسفند وحشي، به آواز باد گوش بسپار، جنگل نروژي و بعد زلزله اشاره کرد.

 

۳. کورمک مک‌کارتي


کورمک مک‌کارتي، ۸۶ ساله، متولد ژانويه ۱۹۳۳، رمان‌نويس و نمايش‌نامه‌نويس امريکايي است که آثارش غالبا در فضاي آخرالزماني، گوتيک و وسترن مي‌گذرد. او اولين رمان خود را در سال ۱۹۶۵ منتشر کرد و خالق يازده رمان تعدادي داستان کوتاه و دو نمايشنامه و فيلم‌نامه است. مک‌کارتي در سال ۲۰۰۵ رمان «جايي براي پيرمرد‌ها نيست» را نوشت که توسط برادران کوئن اقتباس شد و براي آن‌ها جايزه‌ي اسکار بهترين فيلم را به ارمغان آورد.

مک‌کارتي جوايز متعدد زيادي دريافت کرده است از جمله جايزه‌ي پوليتزر براي رماني به اسم «جاده» در سال ۲۰۰۷. اين رمان همچنين در سال ۲۰۱۰ در صدر فهرست ۱۰۰ کتاب برتر داستاني و غير داستاني ده سال اخير به انتخاب مجله‌ي تايمز قرار گرفت. هرولد بلوم منتقد برجسته‌ي ادبي مک‌کارتي را يکي از چهار نويسنده‌ي بزرگ امريکايي زمانه‌ي خودش مي‌داند. سه نفر ديگر دان دليلو، توماس پينچون و فيليپ راس هستند. بلوم همچنين معتقد است کتاب «بعد از ظهر خونين يا سرخي غروب در غرب» که از آثار اين نويسنده است بعد از بهترين کتاب بعد «گوربه‌گو» ِ فاکنر است.

 
۴. جي کي رولينگ


جي کي رولينگ، ۵۴ ساله، متولد جولاي ۱۹۶۵، نويسنده‌ي انگليسي خالق مجموعه رمان‌هاي محبوب و مشهور هري پاتر است. با توجه به فروش ۵۰۰ ميليون نسخه‌اي اين مجموعه، او هم‌اکنون يکي از پرفروش‌ترين و ثروتمندترين نويسندگان حال حاضر دنيا است و هري پاتر پرفروش‌ترين مجموعه کتاب تاريخ ادبيات محسوب مي‌شود. در سال ۱۹۹۰ ايده‌ي داستان هري پاتر به ذهن رولينگ رسيد و او هفت سال بعدي عمرش را بي‌وقفه صرف نوشتن جلد اول اين رمان کرد.

در اين هفت سال او مادرش را از دست داد، اولين فرزندش را به دنيا آورد، از اولين همسرش جدا شد و در فقر زندگي کرد. با انتشار اولين جلد از مجموعه‌ي هري پاتر که اولين رمان او محسوب مي‌شود، ورق زندگي رولينگ برگشت و او به شهرت و ثروتي رسيد که امثالش کم ديده شده است. او بعد‌ها غير از مجموعه‌ي هري پاتر آثار ديگري نيز خلق کرد. خلا موقت اولين رمان او براي بزرگسالان است که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده است و داستاني سياسي و رئاليستي دارد.

رولينگ در سال ۲۰۱۳ مجموعه‌ي ديگري را هم به نام مجموعه‌ي جنايي کورمورن استرايک آغاز کرد که براي بزرگسالان نوشته شده است، اما اين رمان‌ها تحت نام مستعارِ رابرت گالبريت منتشر شده‌اند. قرار بود هرگز فاش نشود که نويسنده‌ي اين مجموعه رولينگ است، اما بعد از انتشار رمان اول اين مجموعه به نام آواي فاخته اين راز فاش شد و فروش آن را به طرز چشمگيري افزايش داد. رولينگ در حال حاضر در کنار داستان‌نويسي، تهيه‌کنندگي فيلم و تلويزيون هم انجام مي‌دهد، فيلم‌نامه مي‌نويسد و، چون گذشته به امور بشردوستانه‌اش مي‌پردازد.

 
۵. مارگارت اتوود


مارگارت اتوود، ۸۰ ساله، متولد نوامبر ۱۹۳۹، نويسنده‌ي کانادايي است که به واسطه‌ي يکي از رمان‌هايش به نام سرگذت نديمه به شهرتي جهاني دست يافت. او پيش از رمان شعر مي‌نوشت و اولين مجموعه شعرش را سال ۱۹۶۱ منتشر کرد پس از آن چندين مجموعه شعر ديگر منتشر کرد و جوايزي هم برد و بعد در سال ۱۹۶۹ اولين رمان خود به نام «زن خوراکي» را منتشر کرد. تم داستان‌هاي او معمولا اجتماعي است و در داستان‌هايش مسائل اجتماعي را با اسطوره و تخيل مي‌آميزد.

در بسياري از آثار او زنان شخصيت‌هاي اصلي و قهرمان داستان هستند. او تا کنون هجده رمان و تعداد زيادي مجموعه‌ي شعر، کتاب‌هاي غيرداستاني و تعدادي مجموعه قصه‌هاي کودک منتشر کرده است. اتوود همچنين جوايز زيادي دريافت کرده و يک بار هم برنده‌ي جايزه بوکر شده است. رمان معروف او به نام سرگذشت نديمه که به شکل يک سريال تلويزيوني محبوب به همين نام اقتباس شد در سال ۱۹۸۵ نوشته شد و جنجال‌هاي زيادي را برانگيخت. سريال سرگذشت نديمه در سال ۲۰۱۷ پخش شد و شهرت اتوود را به خانه‌هاي مردم سراسر جهان رساند.

اين رمان قصه‌اي اخرالزماني در دنياي مدرن را روايت مي‌کند که به دليل شيوع ناباروري بشر زن‌ها در آن به بردگي گرفته شده‌اند و بعلاوه اينکه حقوقي ندارند عده‌اي از آن‌ها بايد براي مقاماتي که همسرانشان نابارورند فرزند به دنيا بياورند. اتوود هنگام توليد اين سريال با گروه سازندگان آن همکاري داشت و نوامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که قرار است دنباله‌اي براي اين رمان منتشر کند. رمان دوم با نام «وصيت‌ها» سپتامبر ۲۰۱۹ منتشر شد و توسط تيم قبلي سازندگان سريال اقتباس گرديد. رمان معروف ديگري که از اتوود مي‌توان خواند «چشم گربه» است که در سال ۱۹۸۸ منتشر شده است.

از آثار او مي‌توان به سرگذشت نديمه، چشم گربه، آدم‌کش کور، بانوي پيشگو، آخرين انسان، عروس فريبکار، بر امواج و... اشاره کرد.

 
۶. جرج آر. آر. مارتين


جرج ريموند ريچارد مارتين، ۷۱ ساله، متولد سپتامبر ۱۹۴۸، نويسنده‌ي رمان و داستان‌کوتاه امريکايي در ژانر‌هاي فانتزي، ترسناک و علمي‌تخيلي است. او همچنين يک تهيه‌کننده‌ي تلويزيوني است و فيلم‌نامه مي‌نويسد. مارتين از سال ۱۹۷۰ به صورت حرفه‌اي شروع به نوشتن داستان کوتاه و فروش آن‌ها کرد و در سال ۱۹۷۶ اولين رمانش را نوشت. مارتين را در جهان با رمان دوازده جلدي نغمه‌ي آتش و يخ مي‌شناسند که مجموعه‌ي مشهور و محبوب بازي تاج و تخت از آن اقتباس شده است.

مارتين نگارش داستان را از سال ۱۹۹۱ آغاز کرد و همزمان فيلم‌نامه‌ي سريال بازي تاج و تخت را هم پيش برد. اولين فصل رمان در سال ۱۹۹۶ منتشر، و اولين فصل سريال سال ۲۰۱۱ از شبکه اچ‌بي‌او پخش شد. در سال ۲۰۰۵ لو گروسمن از مجله‌ي تايم مارتين را تالکين امريکايي خواند و او در سال ۲۰۱۱ يکي از ۱۰۰ شخصيت تاثيرگذار جهان (به انتخاب تايم) معرفي شد. از جمله رمان‌هاي او غير از مجموعه‌ي نغمه‌ي آتش و يخ، که به فارسي در دسترس است رمان روياي تب‌آلود در سال ۱۹۸۲ است که يکي از رمان‌هاي خون‌آشامي برتر تاريخ محسوب مي‌شود.

 
۷. نيل گيمن


نيل گيمن، ۵۹ ساله، متولد نوامبر ۱۹۶۰، نويسنده‌ي انگليسي است که در حوزه‌هاي داستان نويسي و نوشتن رمان، کميک، کتاب‌هاي غيرداستاني، رمان‌هاي تصويري و ساخت نمايش صوتي و سينما فعاليت دارد و اولين رمان خود را در سال ۱۹۹۰ منتشر کرده است. تم غالب آثار او فانتزي‌هاي تيره و تاريک است و داستان‌ها فضايي رازآلود و اسرارآميز دارند. اکثر آثار او براي کودک و نوجوان نوشته شده‌اند، اما کيفيتي دارند که خواندن‌شان براي بزرگسالان نيز جذاب است.

شايد او را در جهان بيشتر به واسطه‌ي رماني به نام کورالاين بشناسند که در انيميشن موفقي به همين نام اقتباس شده و در سال ۲۰۰۹ اکران شد و بيش از ۱۲۴ ميليون دلار در جهان فروش کرد. اما در امريکا و انگليس به واسطه‌ي فعاليت‌هاي بي‌شمارش شهرت زيادي دارد و بار‌ها از آثار او در سينما و تلويزيون اقتباس شده است. گيمن علاوه بر نويسندگي در حوزه‌ي فيلم‌سازي هم فعال است و براي فيلم‌هايش موفق به دريافت جايزه هم شده است. يکي از فعاليت‌هاي جالب گيمن در حوزه‌ي سينما تهيه زيرنويس براي انيميشني از ميازاکي است که به گفته‌ي خودش از کار‌هاي مورد علاقه‌اش است.

از آثار او مي‌توان به کورالاين، گورستان، اقيانوس انتهاي جاده و... اشاره کرد.

 
۸. کازوئو ايشي‌گورو


کازوئو ايشي‌گورو، ۶۵ ساله، متولد نوامبر ۱۹۵۴، نويسنده‌ي سرشناس و بزرگ انگليسي ژاپني تبار است که در ۵ سالگي به بريتانيا مهاجرت کرد. او يکي از معتبرترين نويسندگان زنده‌ي دنيا است که به انگليسي مي‌نويسد. اولين اثر خود به نام «منظره‌ي پريده‌رنگ تپه‌ها» در سال ۱۹۸۲ نوشت و تاکنون چهار بار نامزده دريافت جايزه‌ي بوکر مردان شده و يک بار براي رمان مشهور و فوق‌العاده‌ي بازمانده‌ي روز آن را دريافت کرده است.

در سال ۲۰۰۵ رمان او به نام هرگز رهايم نکن توسط مجله‌ي تايم به عنوان بهترين رمان سال انتخاب شد و همچنين در ليست صد رمان برتر انگليسي زبان از سال ۱۹۲۳ تا ۲۰۰۵ قرار گرفت. او همچنين برنده‌ي جايزه‌ي نوبل ادبيات در سال ۲۰۱۷ است. رمان‌هاي ايشي‌گورو معمولا از زبان راوي اول‌شخص روايت مي‌شود و به مسائل دروني شخصيت‌ها مي‌پردازد و مخاطب را در سطح جدي‌تري از يک داستان معمولي براي سرگرمي درگير مي‌کند.

‌ايشي‌گورو همچنين درحوزه‌ي موسيقي نيز به عنوان نويسنده فعاليت ادامه‌داري داشته است. او براي استيسي کنت، خواننده‌ي زن امريکايي در سبک جز چندين ترانه نوشته است و در تعدادي از آلبوم‌هاي او به عنوان نويسنده‌ي ترانه‌ها حضور دارد. ايشي‌گورو درباره‌ي تجربه‌ي ترانه‌نويسي گفته است که ادراک او در اين تجربه تاثير بزرگي روي داستان‌هايش داشته است. او خود را يکي از دلباختگان سينما مي‌داند و باب ديلن موزيسين، نويسنده و ترانه‌سراي بزرگ امريکايي را که او هم موفق به دريافت جايزه‌ي نوبل شده است مي‌ستايد. ايشي‌گورو صاحب هفت رمان و چهار فيلم‌نامه و تعداد زيادي داستان کوتاه است که در مجموعه‌هاي مختلف منتشر شده است. رمان‌هاي ايشي‌گورو همگي به فارسي ترجمه شده‌اند.

از آثار اين نويسنده مي‌توان به بازمانده‌ي روز، تسلي ناپذير، غول مدفون، وقتي يتيم بوديم، هرگز رهايم نکن، شبانه‌ها و... اشاره کرد.

 
۹. توماس پينچون


توماس پينچون، ۸۲ ساله، متولد مي ۱۹۳۷، نويسنده‌ي بزرگ امريکايي است که به رمان‌هاي پيچيده و دشوارش شهره است. او کتاب‌هاي داستاني و غيرداستاني زيادي در موضوعات مختلفي به نگارش درآورده و ژانر‌ها و درون‌مايه‌هاي متفاوتي را در آثارش تجربه کرده است. مشهورترين رمان او رنگين‌کمان جاذبه نام دارد که در سال ۱۹۷۳ منتشر شد و جايزه‌ي ملي کتاب داستاني را براي او ارمغان آورد. او در دهه‌ي پنجاه و شصت ميلادي داستان کوتاه مي‌نوشت و سال ۱۹۶۳ با رمان «وي» (V) به شهرت رسيد.

يکي از رمان‌هاي او به نام «خباثت ذاتي» که سال ۲۰۰۹ منتشر شد در سال ۲۰۱۴ توسط پل توماس اندرسون، فيلم‌ساز بااستعداد و خوش‌قريحه‌ي امريکايي در فيلمي به همين نام اقتباس شد. پينچون از همان سال‌هاي آغازين فعاليتش از اينکه در رسانه‌ها و انظار عمومي باشد پرهيز کرده و حتي عکس‌هاي زيادي از او در دسترس نيست. آخرين رمان او به نام «لبه‌ي خونين» در سال ۲۰۱۳ منتشر شد.

 
۱۰. ريک ريوردن


ريک ريردن، ۵۵ ساله، متولد ژوئن ۱۹۶۴، نويسنده‌ي ۵۵ ساله‌ي امريکايي است که شهرتش بيشتر به خاطر نوشتن مجموعه کتاب‌هاي پرسي جکسون و خدايان المپ است. داستان درباره‌ي پرسي جکسون دوازده ساله است که متوجه مي‌شود يکي از پسران خداي يوناني پوسايدن است.

کتاب‌هاي ريردن تنها در ايالات متحده بيش از ۳۰ ميليون نسخه فروش داشته است. او اولين رمان بلندش به نام «تکيلاي بزرگ قرمز» را در ۱۹۹۷ نوشت، اما در سال ۲۰۰۵ با اولين قسمت از مجموعه‌ي پرسي جکسون به نام «دزد آذرخش» به موفقيت تجاري بزرگي رسيد. از جمله کتاب‌هاي که او که به زبان فارسي در دسترس است همين مجموعه پرسي جکسون شامل کتاب‌هاي «دزد آذرخش» و «درياي هيولاها»، «نفرين تايتان»، «نبرد هزارتو» و «آخرين المپيان» است.

منبع: Ranker

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره